Депутати Кіровоградської міської ради вирішили нарешті відволіктися від справи дерибану і зробити щось корисне для міста. Почали з назви. За ініціативою п"ятьох фракцій: БЮТ, "Нашої України", Партії регіонів, лібералів та народників на розгляд позачергової сесії міської ради буде винесена ініціатива про проведення разом із позачерговими виборами депутатів Верховної Ради і місцевого референду щодо повернення місту його історичної назви - Єлисаведград. Референдум разом із виборами не потребуватиме значного додаткового фінансування. (21-й канал . 23.10.2008)
Додано (24.10.2008, 18:46) --------------------------------------------- Запитується для чого??? Адже я наприклад нехочу. 7 років тому теж референдум і 78% проголосували проти. І чи запитують в мешканців районних містечків та сіл???? Ми що теж немаємо права на референдум??? І це Кіровоградськів області обійдеться в 1,5 млрд грн. в пік економічної кризи......... ха-ха-ха
TheShadoW, так и есть. Всем известно что просто так ничего не делается. Говорят что спионерить бабла проще всего на ремонте дорог, ибо не видно сколько туда денег вложено и какой собственно результат. Так и на переименовании города тоже нифига не будет видно, вроде ж и переименовали но сколько реально на это будет затрачено не известно.
Дибилизм наших депутатов не знает границ. Что это млям за помощь? Как от этой помощи станет жить лучше хотябы кировоградцам? Начнётся куча путаницы с бумагами и документами. Почему эти дибилы себе имена не поменяют методом всенародного голосования? Может это им поможет.
Народу жрать нечего, все в жопе но зато давайте имена городам менять, вот нету у нас больше проблем кроме как названия городов менять....от придурки. Лучше б уже в Кировограде приличные дороги поделали.
Другий раунд. В першому - кiлька рокiв тому - вже пробували переписати "ворожу" назву на Новокозачин. Вродi таке село було колись до заснування Елизаветграда. Й буде у вас як у мене - м.Санкт-Петербург, область навкруг - Ленiнградська. "Бiдний" Сергiй Миронович (Кiров) - при життi спокою не було! Нi вiд ворогiв, нi вiд "друзiв". Пiтерцi поважали його в першу чергу як хазяiна (керував мiстом, поки не загинув), а потiм уже як полiтика. Людину свого часу.
Також вважаю що „Бабло Рулит”, там де гроші там завжди незрозумілі події, а все тому що, один трішки взяв, другий, третій, а потім вже починають брехати, заплутувати сліди. А на перейменуванні міста думаю заплутати сліди не важко. А як же люди, хтось про них подумав!? В мене наприклад ніхто не питав на рахунок перейменування Кіровограда, а я завтра дізнаюсь що Кіровоград вже не Кіровоград а якась там Злупівка, в мене впаде моя мораль, впаду в депресію, почну бухати, роботи не буду виконувати, і Вся Залупівська область просто пропаде, разом з Залупівкою!
Я би не хотів щоб мій районний центр називався "ЗАЛУПІВКА"!
Повідомлення відредагував Arder - Вівторок, 16.12.2008, 11:17
Допоки на світі ще музика є, допоки цей світ душею живе!
А вы знаете, что в Кировограде никогда не были Елизавета II(чье имя), Киров, Зиновьев (после революции)? - Леонід - хочу тебе обламати з названих тобою людей Елизавета II якрась і була в Кіровограді так як вона перша відкрила фортеці, привізши з собою гусарам подарунок (найкращих дівчат Росії та України).
Прочитайте: http://www.library.kr.ua/kray/shlakhovoy/elname.html "...У Жалуваній грамоті генерал-майору Івану Хорвату, підписаній імператрицею Єлисаветою Петрівною 11 січня 1752 року, 10-м пунктом зазначено: “для обороны во всякомъ случаъ отъ нападенія непріятельскаго новопоселяемыхъ ихъ гусарскихъ и пандурскихъ полковъ жилищъ, позволяется въ пристойномъ мъстъ при оныхъ, по разсмотрънію персонъ, со общаго съ вами Генераломъ-Маіоромъ Хорватомъ согласія, сдълать въ нынъшнемъ году земляную кръпость, которую именовать кръпостью Святыя Елисаветы,... ... указ про початок будівництва вийшов тільки 3 березня 1754 року, а сама фортеця закладена 18 червня того ж року... ...Фортеця Святої Єлисавети була побудована на порожньому місці, але з утворенням у тому ж році (указ 14 травня 1754 року) Слобідського козачого полку (пізніші історики для уникнення плутанини зі слобожанськими козацькими полками називали його Ново-Слобідським, або Ново-Козачим) швидко була оточена слободами цього новоутвореного військового поселення... ...Слободи Новокозачин ніколи не існувало... ...ім’я міста походить від назви фортеці, яка спричинила його виникнення. Фортеця ж була названа на честь святої праведної Єлисавети, дружини священика Захарія і матері Іоанна Хрестителя, якого народила в літньому віці. Праведна Єлисавета була родичкою (вважається тіткою) Пресвятої Діви Марії, яку перша, після Благовіщення, привітала як Благословенну між жінками і як Матір Божу... ...Єлисавета з єврейської мови означає Богошанувальницю, або ту що заприсягалася служити Богу. Це ім’я надихає на добрі справи та надає духовної спрямованості. Пам’ять святої праведної Єлисавети вшановується 18 (по-старому – 5) вересня. Тоді ж і святкується в Кіровограді день міста..."
Не для спора - тiльки факт. Нi тим бiльше Зiнов'євськ (було й таке iм'я, в честь вiдомого колись земляка-бiльшовика). А iм'я Елисаветград то було дано не в честь царицi (не без умисла звичайно) а в честь св'ятоi Елизавети.
"...Пророк Иоанн Креститель был сыном священника Захарии (из рода Аарона) и праведной Елизаветы (из рода царя Давида). Жили его родители около Хеврона (в Нагорной стране), на юг от Иерусалима. Он приходился по материнской линии родственником Господа Иисуса Христа и родился на шесть месяцев раньше Господа. Как повествует Евангелист Лука, архангел Гавриил, явившись его отцу Захарии в храме, возвестил о рождении у него сына. И вот у благочестивых супругов, до преклонной старости лишенных утешения иметь детей, наконец рождается сын, которого они испросили в молитвах..."