Хтось підсвідомо одягає рожеві окуляри аби хоч «наївно-інтуїтивно» захистити себе від тиску і жорстокості зовнішнього світу. Комусь легко і майже ненав’язливо «чіпляють» чи то з-під тишка чи так, в відкриту, ці ж самі рожеві окуляри, навіть не питаючи згоди. А самі найбільші екстримали (чи романтики? Не знаю як доцільніше охарактеризувати дану ситуацію) з власної волі, при здоровому глузді «приклеюють» рожеві скельця в позолоченій оправі до свого безтурботного і вічно дитячого обличчя. І це їх цілком влаштовує… Проблема в усіх трьох випадках - лише одна: більше розчарування, не бажання і невміння жити в гармонії з самим собою, і головне – цілковита нездатність протистояти життєвим складнощам, моральна сліпота, через яку не знайти виходу в кінці тунелю. Життя єдине і в кожного унікальне і по-своєму особливе! І хоч періодично воно своїми «вибриками»-перевірками ставить нас на коліна і прогинає як захоче, це є теж свого роду невідємний компонент його повноцінності! Без нього ми не були б сильними, мудрими і терплячими! Адже «все, що нас не убиває, робить нас сильнішими»!..а рожеві окуляри лише ламають нашу силу, виводячи з рівноваги, додаючи лише слабкість духу, так і слабкість фізичну
Що таке "рожеві окуляри"? В моєму розумінні це вміння радіти навколишньому світові і життю. Це вміння БЕЗТУРБОТНО радіти життю, насолоджуватись сонцем, снігом, дощем, осінню, літом, весною, кожнем днем. Переживати кожну мить, кожне почуття, радіти, плакати, ображатися, знову радіти і так далі. Це життя, життя сповнене емоцій...щирих емоцій, це вміння по-дитячому в повній мірі піддаватися емоціям. Це кльово! Це занадто кльово для сучасного світу!
Знімаючи з себе рожеві окуляри, людина не стає сильнішою чи мудрішую...вона просто перестає радіти життю. Перестає бути природною. Вона починає обростати панцерем, носити темні, сонцезахисні окуляри, і через ці окуляри вона й бачить світ...темний, холодний, ворожий. Я по-справжньому заздрю тим, хто носить рожеві окуляри якщо не все життя то хоча б більшу його частинку.
grantand, рожеві окуляри мають і свій позитив, про який ти сказав. але якщо їх носити постійно без періодичного знімання то це не є нормально...навіть може призвести до неадаптації до суспільства взагалі..
Quote (grantand)
Переживати кожну мить, кожне почуття, радіти, плакати, ображатися, знову радіти і так далі. Це життя, життя сповнене емоцій...щирих емоцій, це вміння по-дитячому в повній мірі піддаватися емоціям. Це кльово! Це занадто кльово для сучасного світу!
це можна робити і без жодних окуляр!! просто від душі і серця.
grantand, термын "рожевы окуляри" -можна ынтерпритувати по рызному..але для мене це значить-дитяча наъвнысть, бажання видавати бажане за реальне(тобто вигадати собы певну ысторыю ы свято в неъ вырити)
Quote (grantand)
П.С. Можна цю тему винести з забороненого розділу щоб і інші користувачі сайту теж могли поділитися думками?
термын "рожевы окуляри" -можна ынтерпритувати по рызному..але для мене це значить-дитяча наъвнысть, бажання видавати бажане за реальне(тобто вигадати собы певну ысторыю ы свято в неъ вырити)
так це реально круто! Хто у наш час може похвалитися таким вмінням? Та 10 з 1000.
grantand, в деяких випадках рожеві окуляри е необхідністю і навіть дуже потрібні!!коли хочеться відійти від реалій буденності і просто відпочити, веселитися..Але!..коли людина не розуміє стану речей і не хоче реагувати адекватно на явну ситуацію("спадаючи" на свою наївність), а вирішення питання потребує реального рішення-то це вже є "відхиленням"
Quote (grantand)
А есть у кого-нит эти очки? Дайте потаскать, никогда не носил))
вони е у всіх ! але хтось носить їх періодично,а хтось відмовляеться знімати взагалі
Я часто их одеваю, снимаю, одеваю, снимаю, если меня ктото разозлит снова одеваю и мне все становиться до фени )))), задралась уже снимать и одевать ))))