Повідомлення # 1 | 17:17
Основою для написання матеріалів стало рішення Національної комісії з питань регулювання зв'язку. І тут - о диво - Центр радіочастот повідомляє, що мобільні телефони, підключені до мережі операторів і діють в їх мережах на даний моменті до 1 вересня 2009 включно автоматично вважаються законними.

«Коди ІМЕІ цих телефонів автоматично вносяться самим оператором в базу даних, яка ведеться УДЦР», - повідомляє прес-слежба Держцентру.

«Власникам цих мобільних телефонів не потрібно робити ніяких дій щодо реєстрації телефонів і перевіряти їх легальність. Ці телефони без будь-яких обмежень будуть обслуговуватись мобільними операторами і надалі», - ці слова викликали у нас певний сумнів.

Як же так? «Після 30 вересня 2009 року в Україні не буде нелегальних мобільних телефонів», - тільки недавно впевнено заявив заступник начальника Центру радіочастот Володимир Кириченко. Коментар з приводу відключення нелегальних трубок, які куплені після 23 березня, теж давав він. Тобто, виходить, спочатку телефони погрожують відключити, а потім кажуть, що не було такого рішення. УБР і далі стежитиме за цією темою.

Крім того, була інформація про СМС, що надходитимуть на номер абонента, що має нелегальну мобілку, з проханням зареєструвати телефон. А тут кажуть - жодних дій не вимагається.

Частину мобілок вже не можна легалізувати. Боротьба з нелегальними мобільними в Україні набирає обертів. З 1 жовтня 2009 року, якщо власники нелегальних апаратів не зареєструють їх в Українському Держцентрі радіочастот, їх просто відключать, і підключити таку незареєстровану трубку буде в нашій країні неможливо.

За даними експертів, 80% всіх трубок, якими користуються українці, ввезені в країну нелегально. Легальні мобілки реєструвати не потрібно. Інформацію про те, що вони потрапили в країну законним шляхом, митниця передасть мобільним операторам.

Оператор повинен розіслати всім власникам «нелегалів» смс-ки з інформацією про те, що їм потрібно узаконити апарат, інакше він буде відключений від мережі. І якщо до вас на початку липня не прийде повідомлення про те, що потрібно зареєструвати трубку, вам пощастило - ваш мобільний - «легал». Нелегальні мобільні можна буде «легалізувати» тільки, якщо вони куплені до 28 березня.

Ті ж трубки, які будуть куплені після 28 березня, можна буде зареєструвати, але тільки протягом трьох місяців з моменту їх купівлі, і тільки легальні. Якщо ж мобільний - «нелегал», то господар не зможе зареєструвати апарат, і через три місяці його відключать.

Продавці мобільних не особливо дотримуються закону після набуття чинності цього рішення. Як виявилося, п'ять з п'яти магазинів при продажу мобілок в понеділок не пропонували покупцю перевірити код ІМЕІ. На питання про те, чому вони цього не роблять, продавці розводили руками: «Ми щось чули про ІМЕІ, але нам ніхто не каже, що і як перевіряти». Судячи з усього, з цим нововведенням ще буде дуже багато запитань.

Створення бази обліку мобільних телефонів, крім головного болю, принесе і реальну допомогу користувачу - вкрадені мобілки будуть швидко відключати, тому пропаде сенс їх красти.

Зараз створюється так звана база з «чорним списком» мобільних телефонів. Якщо апарат буде викрадений, господар повинен буде звернутися в міліцію із заявою про крадіжку. Слідчий передасть дані коду ІМЕІ всім існуючим в країні мобільним операторам, і ті будуть зобов'язані відключити апарат від мережі.

Якщо ваша трубка була куплена до 28 березня 2009 року, потрібно пройти реєстрацію, самому внести код ІМЕІ в базу даних у ДП «Укрдержцентрі радіочастот»:

1. Потрібно надати особисто або надіслати поштою копії підтверджуючих документів на телефон: чек, накладну і паспорт, в якому вказаний код ІМЕІ.

2. Якщо підтверджуючих документів немає, наприклад втратили, доведеться написати заяву в Держцентру радіочастот з поясненням ситуації. У такому випадку вам підуть назустріч, але тільки до 30 червня - Держцентр у своєму рішенні на легалізацію трубок дав три місяці.

3. У тих, у кого є документи на телефон, термін для легалізації більш тривалий: до 30 вересня 2009 року, інакше жоден оператор зв'язку в Україні вашу трубку вже не підключить (або відключить наявн

Взято з http://ubr.ua/




Важно: Награды, подарки и репутация

Немного о безопасности на форуме

Кто людям помогает, тот тратит время зря. Хорошими делами прославиться нельзя.