Біржа праці ефективно допомагає безробітним

16.02.2012 о 09:06 0

Кожна людина знає: якщо маєш постійну роботу, то ти впевнений в завтрашньому дні. А що ж робити тим людям, котрі заробляють на життя тимчасовими заробітками? В даному випадку вихід один: звертатись до служби зайнятості. Особливо допомоги такої служби потребують люди, які не можуть конкурувати на рівних з іншими громадянами, які теж звернулись до служби зайнятості. До такої категорії відносяться одинокі матері;  батьки, які мають дітей-інвалідів; люди молодого віку, які нещодавно закінчили ВУЗи; інші. Бувають також і випадки, коли батьки інваліди, тому діти повинні заробляти на життя – такі діти також не в змозі конкурувати з дорослими людьми.

Заводи та підприємства Кіровограда вирішили допомогти таким громадянам. Активну участь у забезпеченні робочими місцями брали такі установи: «Кіровоградобленерго», «Етал», «Гідросила», «Кіровоградгаз», Новоукраїнський та Олександрійський цукрові заводи та ін. Всі ці організації надали бажаючим 180 професій, найпопулярнішими з яких були верстальники, водії, акушерки, електрозварники та електромонтери, бухгалтери, продавці, комп’ютерні адміністратори, кухарі та багато інших. Кожна п’ята людина, яка влаштувалась на роботу, перебувала в передпенсійному віці. Таким чином, служба зайнятості змішувала досвід та молодість, що призвело до ефективної роботи підприємств.

Щодо підсумків, то в минулому році в Кіровоградській області за допомогою служби зайнятості на роботу влаштувалися 7,6 тисяч людей, які знаходились у списках біржі праці.


Автор публікації
Поділитись в соц. мережах

Всього комментів: 0
avatar