Епідемситуація у Кіровоградській області є стабільною

10.11.2011 о 08:45 0

Епідемситуація стосовно захворюваності населення гострими респіраторними вірусними недугами на Кіровоградщині лишається стабільною.

З початку епідемсезону не було зареєстровано зросту рівнів захворюваності.

Загальний показник захворюваності по області на 10 000 населення на 44 тижні цього року сягнув 32,8, а це на 47,3 % нижче епідемпорогу 62,3. Показники захворюваності жителів області за тиждень теж не перевищують відповідних епідемічних порогів.

Санепідеміологічна служба на основі даних лікувальних профілактичних і освітніх закладів проводитиме повсякденний моніторинг захворюваності гострими респіраторними захворюваннями обласного населення, в тому числі серед вихованців, студентів та учнів навчальних закладів із метою профілактики респіраторних захворювань і своєчасного запровадження обмежувальних заходів щодо запобігання їх розповсюдження.

В цілому у області ситуація стосовно захворюваності гострими респіраторними захворюваннями у дитячих організованих колективах досить спокійна. На сьогоднішній день усі обласні навчальні заклади працюють в звичайному режимі. 

Посеред збудників гострих респіраторних захворювань переважають віруси парагрипу і аденовіруси. Випадків прояву антигенів грипу у матеріалах від хворих гострими респіраторними захворюваннями із початку епідемічного сезону зареєстровано не було.


Автор публікації
Поділитись в соц. мережах
Джерело

http://novosti.kr.ua/


Всього комментів: 0
avatar