«Іспит для Darvina» склав іспит у читачів

23.10.2012 о 09:55 0

Віктор Шевченко жителям містечка та району більше відомий, як талановитий співак, актор, режисер народного аматорського театру Олександрівського районного будинку культури. Та таланти Віктора Шевченка на цьому не вичерпуються. Минулого року він став лауреатом обласної літературної премії «Сокіл степів» у номінації «проза». А цього року член обласного літературного об’єднання «Степ» та районного літературно-мистецького об’єднання «Крила» порадував першою збіркою прози, що побачила світ в Центрально-Українському видавництві.

Про першу книгу і творчість Віктора Шевченка на презентації говорили один з редакторів видання та автор передмови, голова районного літературно-мистецького об’єднання «Крила» і районного відділення обласного літературного об’єднання «Степ», редактор літературно-публіцистичної газети «Крила Олександрівщини» Оксана Шпирко, член Національної спілки письменників України Анатолій Кримський, директор Олександрівського районного краєзнавчого музею Олена Салій, заслужений працівник культури України Іван Петренко, колеги-літератори Наталія Купчинська, Валентина Сіра, Віра Шнапер. Вітали Віктора Шевченка колеги-культпрацівники Людмила Зінчук та Людмила Гунько, оркестр районного Будинку культури. Оксана Шпирко, наприклад, наголосила, що, зважаючи на невеликий наклад книги  «Іспит для Darvina», одне з оповідань Віктора Шевченка «Корч» було надруковане і в літературно-публіцистичній газеті «Крила Олександрівщини». Анатолій Кримський звернув увагу на талановитість творів Віктора Шевченка і сказав, що олександрівський літератор цілком може стати членом Національної спілки письменників України.

Віктор Шевченко прочитав гостям деякі свої твори.

Прозаїк, поет, гуморист, композитор Віктор Шевченко 1960 року народився в Новосибірській області Російської Федерації. З середини 1970-х мешкає у Олександрівському районі. Закінчив Олександрійське училище культури та Київський державний інститут культури. Майже вся трудова діяльність – у галузі культури. Як зазначалось, нині він працює режисером народного аматорського театру Олександрівського районного будинку культури.  Тричі одержував дипломи за кращу чоловічу роль за підсумками обласного огляду-конкурсу «Театральна весна Кіровоградщини», дипломант Всеукраїнського конкурсу читців. Різножанрові твори друкувались у газетах «Кіровоградська правда», районних газетах «Вперед», «Лісовими стежками», журналі «Світ лісу». 

Презентація книги Віктора Шевченка – п’ята у цьому році зустріч відвідувачів музею з олександрівськими літераторами у «Літературній вітальні», що вже кілька років працює в Олександрівському районному краєзнавчому музеї.


Автор публікації
Поділитись в соц. мережах

Всього комментів: 0
avatar