Пам’ятають газівники минуле

10.09.2012 о 10:55 0

Олександрівка – містечко не тільки цукроварів, хліборобів, а й газівників. 9 вересня у газівників професійне свято – День працівників нафтової, газової і нафтопереробної промисловості.

З цієї нагоди для працівників Олександрівської газокомпресорної станції, ремонтної бази та управління по експлуатації газового господарства у районному Будинку культури відбувся святковий концерт учасників художньої самодіяльності районного центру дитячо-юнацької творчості та районного Будинку культури.

Для газівників Олександрівський районний краєзнавчий музей підготував виставку «Минуле і сучасне газових магістралей Олександрівщини». На ній представлені унікальні речі, фотографії і документи, пов’язані з будівництвом у 70-х роках минулого століття в нашому краї магістрального газопроводу з Росії в країни Європи. Газову магістраль на Олександрівщині споруджувала молодь Німецької Демократичної Республіки. Поруч історичними предметами експонувались матеріали про сучасні досягнення наших газівників.

Виставка викликала інтерес у працівників та ветеранів газової галузі. Серед тих, хто відвідав виставку був і громадянин Німеччини Герд Кьолер – колишній будівельник газопроводу. Оглядаючи виставку, в одній з книг він знайшов і власну фотографію. Радості колись молодого, а тепер вже літнього чоловіка та його дружині не було меж.


Автор публікації
Поділитись в соц. мережах

Всього комментів: 0
avatar