ПІДБИЛИ ПІДСУМКИ РОБОТИ

15.02.2008 о 07:55 0
null
Нещодавно у ДП „Чорноліський НВЛГ” пройшла колегія обласного управління лісового та мисливського господарства, яка розглянула підсумки господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств області за 2007 рік. На ній було відзначено, що підприємства галузі забезпечили виконання запланованих основних лісогосподарських заходів. Зокрема, у минулому році в області було створено 1744 га лісових культур, що становить 125% до позаминулого року, у тому числі 1422 га нових лісів. У лісових розсадниках вирощено 4,5 млн. штук стандартних сіянців та 32,3 тис. штук саджанців для озеленення.

Всі підприємства виконали планові завдання по проведенню рубок догляду за лісом і провела їх на площі 1249,5 га, в тому числі у молодняках на площі 483,1 га. Протягом року забезпечувалось утримання 5,6 тис. га територій та об’єктів природно-заповідного фонду.
На колегії поряд з успіхами називалися і недоліки. Приміром, відзначалося, що лісгоспи у звітному році недостатньо працювали в лісокультурному виробництві для протистояння стихійним явищам природи, наслідком чого стала значна загибель лісових культур, низький рівень приживлюваності створених лісів та невиконання плану по вирощуванню садивного матеріалу. Також потребує поліпшення робота державної лісової охорони щодо захисту лісових масивів від самовільних рубок та пожеж.

Колегія назвала кращі лісогосподарські підприємства області. Переможцем трудового суперництва у 2007 році стало ДП „Олександрівський лісгосп”, на другому місці – ДП „Оникіївський лісгосп”, на третьому – „Чорноліський НВЛГ”. Серед відстаючих – ДП „Світловодський ЛГ”.


Збільшене зображення

Автор публікації
Поділитись в соц. мережах
Джерело

Газета "Вперед"


Всього комментів: 0
avatar