Помаранчева вода, невідремонтовані дахи і несподівані відключення

16.05.2012 о 14:51 0

Депутат Андрій Лаврусь: чому вода помаранчева?

Чи з не найбільшою кількістю проблем олександрівці стикаються саме у сфері ЖКГ (водопостачання, водовідведення, вивіз сміття,  ремонти, обслуговування багатоповерхових будинків). Наприклад відомо, що дахи багатоповерхових будинків вже довгі роки ніхто не ремонтує. Мешканці багатоповерхового будинку, що проживають по вул. Чкалова, 96,  звернулися  з колективним зверненням до  депутата Олександрівської районної ради Андрія Лавруся - з проханням посприяти у вирішенні питання по ремонту даху будинку в якому вони проживають.

Андрій Лаврусь, депутат Олександрівської районної ради:

«З метою вирішення даного питання, я направив  звернення до голови Олександрівської селищної ради. Мені відповіли, що відповідно до ч.2 ст. 10 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду», мешканці будинку №96 зобов’язані  брати участь у загальних витратах, пов’язаних з утримання будинку і прибудинкової території відповідно до своєї частки у майні будинку. Враховуючи напруженість селищного бюджету на 2012 рік, на даний час відсутні можливості співфінансування ремонтних робіт. Також, у листі-відповіді від голови селищної ради рекомендовано мешканцям будинку звернутися в КП «Оберіг» для складання акту огляду для подальшого вирішення питання.

На другому етапі, я направив депутатське звернення до директора КП «Оберіг» Забудько  В.О.  від імені мешканців будинку для вивчення проблеми, складання акту огляду даху п’ятиповерхового будинку по вул. Чкалова, 96 та відповідних дій щодо вирішення питання по ремонту даху». Є Правила утримання житлових будинків  та прибудинкових територій затвердженні на законодавчому рівні, за якими, КП «Оберіг» зобов’язане виконувати ремонтні роботи та інші дії, прописані у цих правилах.

Не менш актуальним для олександрівців є проблема водопостачання.  Кожного року з районного бюджету виділяють кошти для ремонту водопроводу та напірної  башні. Але результату - не видно. Воду малозрозумілого кольору і сумнівної якості систематично продовжують відключати. Жителі Олександрівки систематично скаржаться на воду помаранчевого кольору, яка останнім часом ще й часто відсутня. Відключення відбуваються по вул. Чкалова, 90, 92, 94, 96. Мешканців цих будинків не інформують про час, терміни та причини відключення води. Виходячи з вищевикладеного, до директора комунального підприємства з запитаннями звернувся депутат Андрій Лаврусь:

1)назвати основні причини відключення води;
2)вжити дій щодо безперебійного постачання води;
3)інформувати мешканців багатоповерхових будинків про час та терміни відключення води;
4)перевірити якісь води на вміст шкідливих речових у спеціалізованій лабораторії та повідомити мене про результати аналізів.

У директора комунального підприємства є 10 днів для того, аби надати відповідь та вжити захотів щодо вище порушених питань. Про результати розгляду депутат відразу ж повідомить читачів сайту.


Автор публікації
Поділитись в соц. мережах

Всього комментів: 0
avatar