Професійні екологи ділились досвідом із студентами КНТУ У Кіровограді

22.09.2015 о 07:45 0
17 вересня 2015 року для студентів I - III курсів Кіровоградського національного технічного університету проведено відкриту лекцію на тему: «Професійний ріст спеціалістів природоохоронної галузі: можливості та перспективи в умовах розвитку інноваційних технологій». Організаторами заходу виступили громадська організація е-Екологія та Державна екологічна інспекція у Кіровоградській області, на запрошення Кафедри екології та охорони навколишнього середовища Кіровоградського національного технічного університету.

У заході прийняли участь начальник Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області Власенко Микола Григорович та доцент кафедри управління національним господарством Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат наук з державного управління, в.о. голови громадської організації е-Екологія, член комітету при Держекоінспекції України з питань кадрової політики та очищення влади Мороз Володимир Васильович. Поважних гостей студентському колективу представив Проректор з наукової роботи КНТУ, доктор економічних наук, професор, академік Академії економічних наук України Олександр Миколайович Левченко.

Начальник Кіровоградської екоінспекції, як спеціаліст і керівник природоохоронної галузі з багаторічним досвідом, навів студентам приклади практичної інспекторської діяльності та наголосив на гострій потребі у справжніх спеціалістах-екологах, як на приватних підприємствах так і в державних установах та контролюючих органах.

Випускникам, які мають бажання працювати в Інспекції, Микола Григорович запропонував звертатись за працевлаштуванням. Крім того, він запевнив присутніх, що з боку Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області на постійній основі надається якісна методична допомога в професійній підготовці, практиці та стажуванні студентів, молодих спеціалістів.

В свою чергу, керівник громадського об'єднання е-Екологія Мороз Володимир Васильович зауважив, що не тільки студенти - випускники можуть долучатись до практичної природоохоронної діяльності, а й студенти початкових курсів, завдяки зусиллям е-Екології, відтепер можуть спробувати себе в ролі справжніх професійних природоохоронців.

- Ми, учасники ГО е-Екологія, в першу чергу поставили собі амбітне завдання - максимально нівелювати згубні наслідки багаторічного еколого-правового нігілізму в Україні, а це можливо лише за умови отримання молодими спеціалістами якісної спеціалізованої освіти у поєднанні з практичними навиками роботи. Саме тому, нами постійно налагоджується співпраця з провідними ВНЗ країни та іншими установами і організаціями природоохоронного спрямування. Ми дуже хочемо дочекатись створення в Україні сильної та впливової професійної екологічної спільноти, котра стане потужним підгрунтям для розвитку вітчизняної природоохоронної галузі - зауважив Володимир Васильович

- Кожен із студентів може за бажанням долучитись до діяльності об'єднання е-Екологія вже сьогодні і спільними зусиллями формувати Реєстр екопроблем, наприклад, тим самим, впливаючи на вирішення конкретних проблем суспільства. Жодних членських внесків чи інших зобов'язань для молодих спеціалістів - учасників громадської організації немає і бути не може! Разом з тим, ми постійно працюємо над розширенням можливостей Вам, шановній молоді, для комунікації з успішними людьми – професіоналами своєї справи - наголосив керівник об'єднання.

Присутні могли також ознайомитись із останніми розробками ІТ активу ГО е-Екологія у частині налагодження ефективної взаємодії між органами державної влади, інститутами громадянського суспільства і підприємницькою спільнотою за допомогою інноваційних рішень.

Коментар е-Екології: Від імені об'єднаної спільноти професійних екологів е-Екологія, керівник громадської організації висловлює подяку завідувачу кафедри екології та охорони навколишнього середовища Медведєвій Ользі Володимирівні за високий рівень організації заходу. 


Автор публікації
Поділитись в соц. мережах

Всього комментів: 0
avatar