Реконструкцію Хресто-Воздвиженської церкви-усипальні родини Раєвських буде продовжено

25.09.2012 о 16:27 0

Управління капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «КБК» на реконструкцію усипальниці родини Раєвських в селі Розумівка вартістю 3,84 мільйона гривень. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

До кінця цього року за кошти державного бюджету необхідно провести відновлення інтер’єрів, іконостасу та склепу Хресто-Воздвиженської церкви.

В тендері також брало участь ПАТ «Інтерресурси», яке входить до складу засновників переможця тендеру ТОВ «КБК». Ці компанії контролюється колишнім головою міськвиконкому Кіровограду Миколою Москаленко (1986-1989 рр.) і його сином Кирилом.

Генерал Микола Раєвський (1771-1829 рр.) – герой Вітчизняної війни 1812 року. Був полковником Семенівського полку, прославився своїм героїзмом у воєнних діях проти турків, поляків, шведів, а найбільше – на Бородінському полі, де під час битви захищав зі своїм корпусом редут, згодом названий його ім’ям. Похований в родинній усипальні в Хресто-Воздвиженській церкві в Розумівці.


Автор публікації
Поділитись в соц. мережах

Всього комментів: 0
avatar