Туризм - запорука здорового способу життя

06.10.2009 о 08:00 0
 






























24-26 вересня в м. Кіровограді на базі обласного центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді було проведено XVII Зліт з технічного туризму серед працівників освіти області. Основною метою цього заходу є популяризація здорового способу життя, удосконалення системи управління виховною роботою та підвищення ефективності туристсько-краєзнавчого напряму позашкільної освіти в навчально-виховному процесі. В роботі зльоту вже вкотре взяла участь команда освітян нашого району «Екстрим» у складі: Січкар Світлана Миколаївна – Івангородська ЗШ І-Ш ст., Ковальчук Григорій Вікторович – Красносільська ЗШ І-Ш ст., Сухенко Юрій Григорович – Олександрівська ЗШ І-Ш ст. №3, Крамаренко Валерій Олександрович – Цвітненська ЗШ І-Ш ст., Крамаренко Костянтин Олександрович – Цвітненська ЗШ І-Ш ст., Правосудько Руслан Сергійович – Івангородська ЗШ І-Ш ст., Бондаренко Олександр Миколайович – Новоосотська ЗШ І-ІІ ст., Коваль Тетяна Миколаївна — методист РМК відділу освіти. Туристсько-спортивний зліт складався з декількох видів спортивних змагань: «Спортивне орієнтування», «Крос-похід», «Командна смуга перешкод» та конкурсної програми: представлення команди конкурс газет та конкурс туристичної пісні. 

На всіх етапах спортивних змагань наша команда «Екстрим» продемонструвала високу технічну майстерність, злагодженість дій, згуртованість, глибокі знання з історії, географії, топографії, археології і народознавства. Ці якості дали змогу нашим освітянам зайняти на всіх етапах змагань призові місця, а на «Командній смузі перешкод» їм взагалі не було рівних. Своїми дотепними жартами та гумором, артистизмом зачарувала команда як глядачів, так і членів журі при виконанні конкурсної програми. За декілька хвилин нашим педагогам вдавалося «завести» весь зал. А зробити це , знаючи , що глядачі – твої суперники, повірте, дуже і дуже не просто. В загальному заліку наша команда «Екстрим» набрала однакову кількість очок (6) з командою м. Кіровоград (конкурсна програма проходила окремим заліком). Проте, згідно умов проведення зльоту, в такому випадку перевага надається команді, яка має кращий результат на дистанції «Крос-похід». 

На жаль, тут кіровоградці нас випередили. Відповідно, команда освітян нашого району зайняла в XVII Зльоті з технічного туризму серед працівників осяти області II місце . Управління освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації, обласний комітет профспілки освіти і науки України та обласний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді привітали нашу команду та нагородили грамотами, кубком, пам'ятними медалями та цінними подарунками. Хочеться висловити теплі слова вдячності ентузіасту туристсько-спортивного руху Олександрівщини вчителю Івангородської ЗШ І-Ш ст. Світлані Миколаївні Січкар, для якої туризм - невід'ємна частина її життя. Як фахівець своєї справи, вона входить до складу обласної збірної команди зі-спортивного туризму, являється пропагандистом цього виду спорту. Як результат її наполегливої праці – неодноразові перемоги її вихованців та вчителів району на обласних та Всеукраїнських змаганнях зі спортивного туризму. 

Тож не дивно, що члени команди «Екстрим» вирішили не зупинятися на досягнутому, а продовжувати удосконалювати свою технічну туристсько-спортивну майстерність, систему управління виховною роботою тa підвищувати ефективність туристсько-краєзнавчого напрямку позашкільної освіти в навчально-виховному процесі, залучати до цієї справи учнівську молодь, популяризувати здоровий спосіб життя. Команда висловлює надію на підтримку і подальший розвиток спортивного туризму та туристсько-краєзнавчої роботи в районі. Відділ освіти вітає команду з техніки спортивного туризму з успішним виступом на туристсько-спортивному зльоті працівників освіти області і бажає подальших високих досягнень. А також висловлює подяку всім членам команди, педагогічному колективу РІДДЮТ, районній профспілці працівників освіти і науки, директорам загальноосвітніх закладів і всім причетним до організації, підготовки та участі нашої команди в цих змаганнях. Володимир Воєводін – керівник команди, методист районного методичного кабінету відділу освіти Олександрівської районної державної адміністрації

Автор публікації
Поділитись в соц. мережах

Всього комментів: 0
avatar