У Поселянівці газ на порозі

02.02.2008 о 19:55 0
У Поселянівці газ давно чекали. Чекали терпляче, розуміючи, що він не впаде з неба і не проб’ється з надр землі. Тому з радістю сприймали звістки, коли повідомлялося, що вже газопровід проліг Новою Осотою, потім — Старою Осотою.

З літа минулого року про газ у Поселянівці вже заговорили всерйоз. З Державного бюджету було виділено 250 тисяч гривень конкретно на газифікацію села. Розпорядником коштів призначили Староосотську сільську раду.



У селі декілька разів побував голова Кіровоградської обласної ради Микола Сухомлин. Його в першу чергу цікавило питання прокладання газопроводу до Староосотського обласного дитячого протитуберкульозного санаторію. На сьогодні вже виготовлено проектну документацію на газифікацію цього лікувального закладу і вона проходить експертизу. А в обласний бюджет нанинішній рік закладено відповідну суму на проведення газу у санаторії.

З літа було прокладено з Старої Осоти до Поселянівки газопровід високого тиску, довжиною 1310 метрів, збудовано газорегуляторний пункт та шафний пункт. Замовником робіт виступало управління капітального будівництва облдержадміністрації. Всі роботи на цій дільниці виконувало ПП ВТ «Кіровоградтрансгаз», яке очолює Василь Вінницький. До речі, це підприємство не вперше працює на території нашого району. Його працівники займалися прокладенням труб у Красносіллі, Микайлівці, Новій Осоті.

Вулицями Поселянівки газопровід, довжиною 4 кілометра, проклали спеціалісти Олександрівського управління по експлуатації газового господарства ВАТ «Кіровоградгаз». Вони і провели монтаж та налагодження газового обладнання в оселях більше 50 жителів села. Звичайно, що 250 тисяч гривень державних коштів було недостатньо для виконання всіх робіт, зокрема, враховуючи ще й зростання цін на матеріали. Тому 3 тисячі гривень до газифікації доклала Староосотська сільська рада. Біля 4 тисяч гривень з кожної оселі обійшлося прокладання вулицею газопроводу. А загалом кожен член кооперативу на газифікацію витратив біля 10 тисяч гривень.



Очолював кооператив «Санаторський» Петро Баклан, який більше займався паперовими справами, а вирішенням організаційних питань діяльності кооперативу займався Василь Кульшай — завідуючий господарством Староосотського санаторію. Він турбувався про прокладання газових труб вулицями, дбає і про газифікацію лікувального закладу. Минулого четверга державна комісія під керівництвом начальника відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Олександрівської райдержадміністрації Володимира Лавріненка приймала газопровід. Анатолій Бак — начальник Олександрівського управління по експлуатації газового господарства мав декілька суттєвих претензій до якості виконаних робіт. Його підприємство безпосередньо займатиметься експлуатацією газопроводу, ГРП та ШП-2, тому він ретельно перевіряв, як кажуть, кожен гвинтик.

Акт державна комісія того дня таки підписала. Але пуск газу у Поселянівці буде проведено лише після того, як працівники ПП ВТ «Кіровоградтрансгаз» повністю ліквідують недоліки, на які вказав Анатолій Бак. Майстер цього підприємства Віктор Голляк пообіцяв, що недоробки будуть усунені до вівторка, тобто до 5 лютого.

Автор публікації
Поділитись в соц. мережах
Джерело

Газета "Вперед"


Всього комментів: 0
avatar