Україна втратила одного з найбільших датацентрів MHost

25.10.2011 о 08:44 0
Україна втратила одного з найбільших датацентрів MHost Згідно інформації що з'явилася в інтернет-ЗМІ, 22 жовтня цього року, увечері несподівано зник доступ до всього обладнання, що знаходиться в датацентрі компанії MHost. Понад 10 000 сайтів компаній і приватних осіб, яких обслуговував даний датацентр залишилися фактично «біля розбитого корита». На даний момент телефони вищеназваної компанії не відповідають, всі належні їй сервера недоступні. 

За інформацією ЗМІ, співробітники Mhost не коментують ситуацію. За їх словами, вони вже деякий час не є працівниками компанії, оскільки керівник Валентин Добровольський звільнив їх через ICQ. Втім, ніяких офіційних заяв від представників компанії на даний момент не надходило. На ряді форумів вебмайстрів, вже з'явилися дані, що ввечері все обладнання що знаходилось на колокейшні, так і те орендоване було демонтовано і вивезено в невідомому напрямку. Всі доменні імена «МХост» були перенесені на безкоштовні ДНС-сервера і показують фіктивний IP-адреса "127.0.0.1". 

Сайт компанії MHost.ua також не функціонує. Варто зазначити, що за останні три доби кілька провідних хостингових компаній, що розміщують своє обладнання на колокейшн в даному датацентрі без коментарів перенесло свою апаратуру на альтернативні майданчики. 

 Довідка. Датацентр Mhost, що розташовувався в столиці за адресою вул. Червоноармійська 124, був одним з найбільших ЦОД в Україну і обслуговував понад 10000 сайтів компаній і приватних осіб. 

 "Знаючи його власника, я нітрохи не здивований”, – пише у своєму твітері Андрій Хветкевич, керівник NIC.ua.

Автор публікації
Поділитись в соц. мережах

Всього комментів: 0
avatar