Відтепер мешканці Олександрівського району зможуть скаржитися екологам на порушників чинного природоохоронного законодавства в режимі онлайн

23.09.2015 о 10:08 0

17 вересня 2015 року Державною екологічною інспекцією у Кіровоградській області і Українською природоохоронною громадською організацією е-Екологія підписано Меморандум про співпрацю.

Держекоінспекція та е-Екологія, у межах повноважень, шляхом консолідації своїх зусиль і координації дій, на засадах рівності та взаємодопомоги, з урахуванням державної екологічної політики, планують спільно впроваджувати та розвивати співпрацю у галузі охорони навколишнього природного середовища та сталого розвитку природоохоронної справи у Кіровоградському регіоні.

Зокрема, Сторони домовились про спільне формування електронної інформаційної бази з метою оперативного обміну інформацією щодо екологічної ситуації в області - Регіональний реєстр екологічних проблем м.Кіровоград та області Інтерактивного реєстру екологічних проблем України.

Відтепер, громадяни зможуть скаржитися природоохоронцям на порушників чинного законодавства - від браконьєрів до промислових забруднювачів навколишнього середовища, за допомогою інтернету, витративши всього декілька хвилин власного часу.

Для цього потрібно перейти до Інтерактивного реєстру екологічних проблем України за інтернет адресою www.ecoukraine.org, обрати на мапі обласний центр та натиснути кнопку додати екопроблему. Інформація про осіб, які порушують вимоги чинного природоохоронного законодавства, вноситься до Реєстру громадянином самостійно, а потім, у автоматичному режимі, передається за належністю згідно Закону України "Про звернення громадян" уповноваженому органу влади. Держекоінспекція зобов'язана розглянути отримане звернення і надати грунтовну відповідь про вжиті заходи реагування протягом 30 днів.

Перші результати роботи цього інноваційного проекту, вже можна побачити в Кіровоградському регіональному реєстрі в режимі онлайн. Із чотирьох внесених записів про локальні екопроблеми, вирішено дві, в процесі виконання одна і на стадії вирішення знаходиться також одна. Тобто три із чотирьох записів вже опрацьовано, а це значить, що конкретні проблеми отримали конкретне вирішення.

Шановні мешканці Олександрівського району та смт.Олександрівка! Не залишайтесь байдужими до проблем охорони довкілля у "власному домі". Запрошуємо Вас спільними зусиллями формувати Реєстр та вирішувати екологічні проблеми регіону.


Автор публікації
Поділитись в соц. мережах
Джерело

http://ecoukraine.org/


Всього комментів: 0
avatar