як ви гадаєте, в якому з двох приведених випадків, відповідь імпонуватиме Вам: 1. настирлива, впевнена, можливо егоїстична, дипломатична особа, яка будь-якою ціною впевнено йде до досягнення своєї мети 2. тихенька, боязглива, невпевнена, спокійна особа має ту ж саму мету, але не досягає її повністю чи частково.
так от, як же вижити в сучасному суспільстві? забезпечити собі нормальне існування шляхом клопіткої непосидючої праці і наглості зате дістати осуд і заздрість з боку інших і гідно носити нове ім'я - "стерво"? чи так і прожити "сірою" мишкою, задовольняючись тим, що маєш, зате завоювати більшу прихильність і позитивне відношення?
Повідомлення відредагував Minerva - П`ятниця, 16.05.2008, 19:15
MSerega, альтруіст якщо ти сам за себе не подумаєш, то інші тим більше)..себе більше відношу до першого типу, хоча є і певна частина другого. вважаю, що в першу чергу потрібно думати за рідних і за своє майбутнє, бо всім іншим людям абсолютно все одно чим ти "дихаєш"
Дотримуатися золотої середини... Без фнатизму робити те, що тобі треба, без егоїзму можна досягти своєї мети... Я знаю доволі не мало таких людей, і намагаюсь брати з них приклад...
Гугля, психологами доведено, що золотої середини як такої не існує, оскільки людина постійно здатна схилятися на ту чи іншу сторону(в більшій чи меншій мірі)..проте чітко по середині вона бути не може!
Minerva, Звичайно ідеально чіткої середини не буває... І взагалі рідко можна зустріти щось ідеальне... Але все таки, ну не може людина бути на усі 100% "сірою мишею", або "егоїстом"... Я маю на увазі те, що в залежності від впливу зовнішніх факторів на ситуцію треба трохи схилятись, в ту, чи іншу сторону... Десь проявити настирність, чи то може навіь трохи егоїзму, а десь змовчати, перечекати, дочекатись зручного моменту... А найголовніше - мати "СААБРАЖАЛКУ" в голові, щоб орієнтуватися, коли і яку займати позицію...