Справа на фото завідуючий фондами Олександрiвського державного районного краєзнавчого музею Василь Вiкторович Бiлошапка. 21 липня 2009 р. Я на цей раз нiчого не фотографував там - приходьте самi - музей вiдкритий в робочi днi.
Додано (27.10.2009, 17:24) ( Ystina - 2 минуты - не время ) --------------------------------------------- Олександрівський районний краєзнавчий музей
Хочете знати, яка зараз погода у селах і селищах Олександрівського району, то завітайте на сайт Олександрівського районного краєзнавчого музею: http://sites.google.com/site....a
На жаль не відвідував даний музей як і інші музеї Олександрівського району. До речі 9 лютого виконується річниця з дня народження нашого видатного земляка (хоч і народився Хменльницькій області але майже все життя та свою діяльність провів на Кіровоградщині) Григор'єва (Серветника) Матвія Олександровича - повстанського атамана, командира Херсонської дивізії УНР, Головного атамана Херсонщини та Таврії. Людини біографія якої за часів більшовицької влади була сплюндрована та майже забута. Проживала родина відомого атамана в с.Родниківка, Олександрівського району. Останім часом по крупинкам збираю інформацію про цю людину (в багатьох джерелах інформація або знищена більшовиками або повністью перекручена та сфальсифікована). Мені цікаво чи є якась інформація про нашого земляка в музеях Олександрівського району та Олександрівки?
warg. На жаль, в Олександрівському районному краєзнавчому музеї, крім копій загальновідомих матеріалів, про Григор'єва (Серветника) Матвія Олександровича нічого немає. В експозиції виставлене фото Григор'єва і зазначено, що його вбито в Сентовому (Родниківці). Звісно, музею хотілося б мати про отамана щось цікавеньке. Тож, якщо у когось є якісні фотографії або документи про Григор'єва, то надсилайте на електронну адресу музею. Вона розміщена на сайті музею https://sites.google.com/site/oleksandrivskijmuzej/home Найцікавіше музей представить на виставці.
В експозиції виставлене фото Григор'єва і зазначено, що його вбито в Сентовому (Родниківці).
А яке саме фото виставлено в музеї? Мені відомо всього три зображення відомого атамана. Перше, це атаман разом з Антонов-Овсеенко, друге на книзі Івана Коваля "Багряні жнива Української революції", і третье де сфотографовано Григор'єва, Дибенко, Косіора та невстановлену особу.