Головна Головна
Символіка Символіка
Історія Історія
img Музей
Карта району Карта району
Карта Олександрівки Карта Олександрівки
img Розклад руху поїздів
img Розклад руху автобусів
Школа №1  Школа №1
Школа №3  Школа №3
Бібліотека для дорослих Бібліотека для дорослих
Бібліотека для дітей Бібліотека для дітей
Дошка оголошень Дошка оголошень
Дошка пошани Дошка пошани
Статті  Статті
Олександрівська районна державна адміністрація  Олександірвська РДА
img Форуми
img Радіо (нове|beta)
img Фотоальбом
img Блоги
Нові повідомлення Учасники Правила форума Пошук RSS Юзербари
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
МАТюгальнік
Minerva
Гігант думки
Репутація: 10
Нагороди: 14

Повідомлення # 1 | 09:59
цікаво почути ваші думки з приводу такого питання: "Матюччя" та інший прояв неНормативної лексики в повсякденному житті.
..а ви вживаєте "запозицені" псевдослова?

я женщина творческая - хочу творю, хочу вытворяю!
grantand
Гуру
Репутація: 24
Нагороди: 22

Повідомлення # 2 | 12:31
Особисто нічого не маю проти матів, досить зручна частина мови для вираження своїх емоцій, ступеня задоволення чи не задоволення.

Minerva, не згоден з тим, що слова запозичені, це наш слов'янський винахід, ми їх придумали то чому б ними і не користуватися. При тому як я розумію більшість матів мають своє досить цікаве історичне походження. Наприклад хуй. Взагалі то хуй в різних країнах має різне значення, здається в Португалії (можу й помилятися) там це слово є окличним, там кричать"хуй! хуй!" коли хочуть когось окликнути...щось на зразок нашого "ей ти там!" smile

Важно: Награды, подарки и репутация

Немного о безопасности на форуме

Кто людям помогает, тот тратит время зря. Хорошими делами прославиться нельзя.
Леонiд
Профі
Репутація: 2
Нагороди: 5

Повідомлення # 3 | 20:05
Антон, "на жаль" sad не ми його придумали - з слов'янством мат "познайомився" рокiв 600-700 назад, звiдки - не буду говорити, щоб не ображати вiдому народнiсть. А у слов'ян було друге слово - "хой"- з дещо другим значенням.
А взагалi - не вважайте мене ханжою - можу й виразитись! - мат - то звичайний прояв некультурностi, неповаги до других, як i взагалi вживання слiв-паразитiв. А спробуйте(не важно, на якiй мовi) чiтко, зрозумiло виразити своi думки! Нелегко? А то ж! Легше "сипати" направо-налiво "спецсловами!. До речi, не раджу вживати МАТ в деяких бувших республiках СРСР. Побережiть свiй фейс!

Повідомлення відредагував Леонiд - Четвер, 20.03.2008, 20:07

"Мир вашему дому!" В. С. Высоцкий

leonid@olexandrivka.info

grantand
Гуру

Повідомлення # 4 | 23:58
Леонiд, ну сперечатися не буду, оскільки на всі 100% не впевнений, але все-таки вважаю що саме слов'яни придумали мати. А навіть якщо й не слов'яни, то всеодно мати дуже зручна штука.

Що стосується некультурності, то мати це мабуть така ж частина слов'янської культури (якщо ж всетаки це слов'янський винахід) як і вся інша культура.

Гг..з матюками думка завжди отримується яскравіша і різнобарвніша :))

Леонiд
Профі

Повідомлення # 5 | 17:45
Може не усiм i цiкаво, але скажу ще раз - не ми придумали цю "мову" cool Доречi, один мiнiстр культури вiдомоi нам усiм краiни теж сказав публiчно, про мат як елемент культури. На щастя тому народу уже бувший мiнiстр. Зняли його мабуть не тiльки за його хобi.
А людина неохайна, але одягнена яскраво - теж виглядає рiзнобарвно! Кому що!

Повідомлення відредагував Леонiд - П`ятниця, 21.03.2008, 17:46

leonid@olexandrivka.info

grantand
Гуру

Повідомлення # 6 | 18:27
Леонiд, а хто її придумав?

Шкода що міністра того убрали. Да й що поганого в тому, що він визнав що мати це теж частина культури мови? Він же не матюкався з трибуни?

Наші деякі українські нововведенні придуркуваті слова типу "мапа" замість "карта", "автівка" замість авто і т.д. інколи хуже матів.

ящерка
Оратор
Репутація: 4
Нагороди: 0

Повідомлення # 7 | 21:00
мне как-то сказали, не знаю пошутили или это была правда, что т.к. украинцы стали для всего придумывать свои названия, то то заменили привычное "вертоліт" на "гвинтокрил"(ну этим еще нормально), а вот "апендицит" - "хробакоподібний відлупок"!!!!! Чем вам не мат?
А на счет матов - частенько не найдешь подходящего культурного слова для определеной ситуации, выражения получаются ярче, смешнее и т.д. Но я не считаю, что маты это хорошо - мы так забудем все нормальные слова и это не очень кульурно. А по-приколу в подходящей ситуации - почему бы и нет
grantand
Гуру

Повідомлення # 8 | 21:26
гг...дык а что такое нормальные слова? Что такое маты?

Это все выдумки людей! Что такое культура? Это фигня которую придумывают люди сами для себя. Человечество живет ради себя любимого и развлекает себя как может. Одни придумывают слово "хуй", другие придумывают правило почему его нельзя говорить и отмазку "это не культурно".

ящерка
Оратор

Повідомлення # 9 | 21:51
нормальные слова - это те, которые называют вещи своими именами: стол столом, а солнце солнцем, а не одно слово для обозначения такого спектра оттенков от плохого до хорошего, как синонемы слова хуй и прочие. Как по мне, так пусть лучше мне любимый человек говорит ты милая девушка, а не ахуенная ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Вот мое мнение и это скорее не просто придуманая фигня по поводу культуры, а НОРМАЛЬНОЕ ЧЕЛОВЕЧЕСКОЕ ОБЩЕНИЕ! Но опять же подчеркну: маты бывают и в тему, и к месту
grantand
Гуру

Повідомлення # 10 | 22:12
ящерка, согласен. Дык и хуй хуйем называют. Милая и ахуенная, как по мне, так вообще две разные степени восхищения.

И вообще в человеческом общении полным ходом могут использоваться маты, поскольку это изобретение человеков и я так думаю, что именно для общения, а не для того чтобы на заборах писать. Ну да ладно, не будем спорить. cool

ящерка
Оратор

Повідомлення # 11 | 22:20
happy а надписи а заборх нормативной лексикой бывают?))))спорить тоже не хочу happy happy
grantand
Гуру

Повідомлення # 12 | 22:23
ящерка, а разве нет? К примеру "Не пускайте на стройку своих детей!". Ггг biggrin

ящерка
Оратор

Повідомлення # 13 | 22:31
найдешь - сфоткай и мне покажи)))) теоретически существуют такие)

о нашла прикол

Додатки: 6523012.jpg (16.6 Kb)
grantand
Гуру

Повідомлення # 14 | 22:34
ящерка, дык у вас там под общагой стройка ведется, выйди и обойди забор по периметру, много культурных надписей найдешь biggrin

ящерка
Оратор

Повідомлення # 15 | 22:39
может ты хотел сказать некультурных))))) культурной ни одной не помню! Вот пойду еще завтра проверю, у тебя есть ночь, чтобы написать что-то культурное)))) эт так подсказка) не хо завтра принять участие в подобного рода эксперименте?
Boris27
Читач
Репутація: 0

Повідомлення # 16 | 22:50
В матюках - чем короче слово, тем больше у него значений. Портовый грузчик может одним словом в разных склонениях вам всё объяснить. Считаю, что применение матюков компенсирует недостаток запаса слов.
Леонiд
Профі

Повідомлення # 17 | 00:17
Хлопцi та дiвчата! Не хочу продовжувати "актуальну" тему, тiльки два моменти. Знову наступаємо на улюбленi граблi - за окремi "народнi" слова можемо й сайт втратити! Будемо на заборах ЧАТУВАТИСЬ? А слово гвинтокрила - то синонiм росiйського винтокрылая (машина) - цiлком нормальне. А мапа - то й взагалi англiйське - карта, мабуть "приживеться", як i iншi слова прижились. Процес цей двустороннiй!

Повідомлення відредагував Леонiд - Субота, 22.03.2008, 00:18

leonid@olexandrivka.info

ящерка
Оратор

Повідомлення # 18 | 18:01
Леонiд, если это процесс двухсторонний, то почему иностронцы не меняют свои слова на английские? по крайней мере не слышала такого и, по-моему, все это бред! Понимаю заменять архаизмы и историзмы, а обычные слова зачем?
GOLDS
Читач
Репутація: 1
Нагороди: 1

Повідомлення # 19 | 18:36
Синулька читати навчився, читае все що бачить, і слівця на тинах теж, а в садочку дивуються - звідки дитина матюки знає!?!?!?
Леонiд
Профі

Повідомлення # 20 | 22:23
Меняют, и еще как! Те же французы и то вынуждены НА ГОСУДАРСТВЕННОМ УРОВНЕ ежегодно разрешать "прием" в их язык некоторое число английских слов(кажется 25 - поправьте). А слова "спутник", "бистро"(рос. - кафе) - откуда в других языках? А знаете, что слово "очi" одинаково звучит и по украински и по итальянски!
Ну а даже одесскому биндюжнику( а кто это такой, а?) далеко по "краткости" до Элочки-людоедки из Ильфа и Петрова. Хотя - в книге - она и не выражалась!
Переведите на какой нибудь язык: Вуйко сiв на самопер i попер до мордоляпа. Это я слышал(как шутку) от одноклассника.

leonid@olexandrivka.info

grantand
Гуру

Повідомлення # 21 | 18:21
GOLDS, правильно, хай читає! Він же все має знати.

Minerva
Гігант думки
Нагороди: 14

Повідомлення # 22 | 20:54
"Итак, ни одно из рассмотренных здесь общерусских ненормативных слов и выражений не имеет монгольской этимологии, все они носят ярко выраженный тюрко-арабский характер. Главное — все они восходят к тем временам, когда никакой России не было и в помине. Так что досужие вымыслы местных русофобов о монголо-российском происхождении мата пусть остаются на их совести. Едва ли не вся русская ненормативная лексика восходит к дославянскому периоду Среднего Поднепровья и досталась нам как бы по наследству при формировании древнерусского языка в виде тюрко-славянского суржика."
http://news2000.org.ua/print?a=%2Fpaper%2F33177 тут можна прочитати докладніше про теорію походження ненормативної лексики.

ІМНО- мат-це спотворення культури мовлення і виникає як реакція на неможливість пояснити ситуацію або неадекватне реагування на неї, а також вказує на брак словникового запасу. проте, навіть коли він уже вкоренився в нашому повсякденному спілкуванні, його має бути лише сам мізер:-))без фанатизму))

я женщина творческая - хочу творю, хочу вытворяю!
Boriska
Шановний
Нагороди: 3

Повідомлення # 23 | 17:13
НЕ признаю тих людей які в своєму спілкуванні вживають ненормативну
лексику (особливо дівчита віком 16-19 років)

Хай кеди китайські, хай джинси турецькі,
хай за душой нема ні гроша,
нікому з нас не зробиться кепсько -
бо в кожного з нас українська душа!!!
Леонiд
Профі

Повідомлення # 24 | 18:08
Антон! Minerva в приведенiй статтi все прояснила. Тему можна закривати - далi пiде звичайний флуд! У нас свобода? Свобода вiд бруду!

leonid@olexandrivka.info

grantand
Гуру

Повідомлення # 25 | 21:40
Леонiд, що Мінерва пояснила? До чого тут створена тема? Ви питання теми читали?

• Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:
Вверх
© Інтернет-портал "Олександрівка.ІНФО". Олександрівка Кіровоградської області.
При використанні будь-якого матеріалу посилання на сайт обов'язкове
Адмінстрація не несе відповідальність за зміст статтей/новин а тим більше за комментарі до них.

Сайт створено в 2007 році. Всі права на сайт та матеріали що розміщуються на ньому належать українському народові.

Без ГМО.
Використовуються технології uCoz
» Обмін посиланнями
» Реклама на сайті
» Зворотній зв`язок

» Гостьова книга

Ми в соц. мережах: