МИ — ПЕРШІ!

10.04.2009 о 16:09 4

         Обійшли Київ і Санк-Петербург

В період весняних шкільних канікул в місті Києві проходив 18-й Міжнародний шаховий фестиваль „Київська весна на Оболоні 2009”.

В турнірі взяли участь близько 600 учасників в п'ятьох вікових групах з 56 міст та інших населених пунктів України, Росії, Чехії, Польщі, Молдови, Придніпров'я, країн Балтії.

Традиційно в цьому турнірі захищали честь району та Кіровоградщини і вихованці відділення  шахів Олександрівської ДЮСШ тренера А.О. Махна. Турнір проходив в дев'ять турів за швейцарською системою, з особистим і командним  заліком. Команди формувались з представників одного міста або області — за принципом не більше, ніж один учасник від окремої вікової категорії. Всього було сформовано 52 команди по 4 учасники в кожній з Санкт-Петербурга, Донецька, Львова, Луганська, АР Крим, Гданська, Івано-Франківська, Києва (найбільша кількість команд) та інші. З перших турів привернули до себе увагу і два наші гравці Ігор Личак та Євгеній Воєводін набрали рейтинги, які практично дають змогу присвоїти їм І-і розряди з шахів.

Яна Ясенко підтвердила 2-й розряд. Але найбільш приємним  і шокуючим був командний підсумок. Жодна команда з представників знаменитих міст-учасників фестивалю не змогла випередити команду Олександрівки, яка і стала переможцем турніру випередивши на  ½ очка команду Маріуполя та на 1 очко команду Санкт-Петербурга. Кияни були лише четвертими.

Наша команда  була нагороджена великим красивим Кубком Міжнародного фестивалю з  шахів „Київська весна на Оболоні-2009”. Гравці й тренер отримали медалі першого ступеню, дипломи та пам'ятні подарунки. Це Святослав Приймак (до 8 років) та Данило Градобоєв(до 10 років), які вигравали тур за туром. І лише фізична втома не дозволила Святославу Приймаку (Олександрівська школа №1) стати переможцем турніру. Він набрав 6 ½  очки з 9 можливих, і посів 6-7 місце з 89 і потрапив у десятку призерів. Данило Градобоєв набрав 8 з 9 і став переможцем турніру у віковій групі до 10-ти років. Це був єдиний „легіонер” в нашій команді від Кіровограда. Два інші наші учасники виступили також вдало Ігор Личак 5 ½  з 9 (12 місце), та Євгеній Воєводін (школа №3) 4 ½  з 9 (15 місце). Але вони грали у відповідних старших вікових категоріях. Яна Ясенко боролась з заліку серед дівчаток до 13 років і молодші і набрала 4 з 9 і була сьомою серед 11 дівчат.

Святослав Приймак виконав норму 2-го розряду з шахів.


Автор публікації
Поділитись в соц. мережах

Всього комментів: 4
avatar
18:25, 10.04.2009 [Матеріал] 0 Спам
привітаємо нашу молоду збірну з таким результатом smile up hands
1 2 3 4 »
avatar