Освітяни Олександрівщини - чемпіони області з туризму

18.07.2008 о 11:52 2

З метою популяризації здорового способу життя, удосконалення системи управління виховною роботою та підвищення туристсько-краєзнавчого напрямку позашкільної освіти в навчально-виховному процесі нещодавно в м. Кіровограді на базі обласного центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді проведено ІІІ туристсько-краєзнавчий зліт серед працівників освіти області в якому взяла участь команда освітян нашого району в складі:

 

Січкар Світлана Миколаївна – Івангородська ЗШ І-ІІІ ст. ;

 

Ковальчук Григорій Вікторович – Красносільська ЗШ І-ІІІ ст.;

 

Сухенко Юрій Григорович – Олександрівська ЗШ І-ІІІ ст. №3;

 Бондаренко Олександр Миколайович – Новоосотська ЗШ І-ІІІ ст.;

 

Завальний Віктор Миколайович – Підлісненська ЗШ І-ІІІ ст. ;

 

Парієнко Сніжанна Володимирівна – Підлісненська ЗШ І-ІІІ ст.;

 

Бровіцький Володимир Володимирович – Підлісненська ЗШ І-ІІІ ст.;

 

Крамаренко Валерій Олександрович – Цвітненська ЗШ І-ІІІ ст.

 

В програму туристсько-краєзнавчого зльоту входили слідуючі види змагань:

 

- техніка велосипедного туризму;

 

- скелелазіння;

 

- командна смуга перешкод (зв’язки);

 

- крос-похід;

 

- конкурсна програма.

 

В першому виді змагання на дистанції «Техніка велосипедного туризму» виступали вчителі Ю.Г. Сухенко та О.М. Бондаренко, які продемонстрували свою неперевершену техніку і майстерність велосипедного туризму і зайняли І загальнокомандне місце.

 

На дистанції «Скелелазіння» в боротьбу вступили С.М. Січкар та В.О. Крамаренко. Ця дистанція потребувала неабиякої сили, спритності і витривалості, проте Світлана Миколаївна (вона ж і тренер команди) успішно справилась з подоланням цієї висоти і в особистому заліку посіла ІІІ місце, В.А. Крамаренко був четвертим на цій дистанції. В підсумку – ІІ загальнокомандне місце.

 

На дистанції «Командна смуга перешкод» (зв’язки) наші освітяни зайняли ІІІ загальнокомандне місце.

 

На дистанції до 4-х км. входило 12 етапів:

 

1.           Рух по паралельним мотузкам (цирк);

 

2.           Круто похила переправа вниз;

 

3.           КП №31;

 

4.           Спортивний підйом;

 

5.           Історія

 

6.           Географія і топографія;

 

7.           КП №32-35;

 

8.           Археологія;

 

9.           Маятник;

 

10.       Народознавство;

 

11.       Транспортування потерпілого;

 

12.       Вузли.

 

На цій дистанції участь брала команда в повному складі. Продемонструвавши високу технічну майстерність та знання з історії, географії і топографії, археології та народознавства наша команда не залишила жодних шансів на перемогу своїм суперникам.

 

Набравши 13 очок команда освітян нашого району впевнено лідирувала і стала чемпіоном туристсько-краєзнавчого зльоту працівників освіти області 2008 року.

 

З результатом 20 очок ІІ місце зайняла команда освітян Гайворонського району і на ІІІ місці з результатом 21 очко – команда освітян м. Кіровоград.

 

Паралельно із змаганнями з техніки спортивного туризму проводилася конкурсна програма до якої входили конкурси:

 

-               звичай та обряди рідного краю;

 

-               конкурс газет;

 

-               конкурс фотографії «Туризм нас єднає».

 

З великою увагою та захопленням члени журі та учасники інших команд дивилися обрад рідного краю «Сватання». Журі високо оцінили виступ наших аматорів сцен. Велику зацікавленість у глядачів викликали фотографії, де відображено фрагменти змагання та тренування команди з техніки спортивного туризму, а також газета (виконана в польових умовах) з краєзнавчою біографією команди, інформаційним матеріалом та фотографіями учасників команди.

 

В загальному підсумку в конкурсній програмі наша команда знову була найкращою, посівши І місце.

 

Велику допомогу у підготовці та участь у проведенні цих конкурсів надали працівники РЦ ДЮТ: Соколовська С.М., Халецька Л.І., Кабачок Н.І., Бугаєнко Г.В., Душечко В.М., Чорногор Т.М та керівник фотогуртка СЮТ   Войтюк Л.Б.

 

Управління освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації, обласний комітет профспілки освіти і науки України та Кіровградський центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсії учнівської молоді привітали та нагородили команду-чемпіон Олександрівського району за зайняте І місце на туристсько-краєзнавчому зльоті працівників освіти області грамотами та кубком, пам’ятними медалями та цінними подарунками.

 

Завершилися змагання та не завершилося бажання членів команди продовжити удосконалення своєї майстерності, удосконалення системи управління виховною роботою та підвищення ефективності туристсько-краєзнавчого напрямку позашкільної освіти в начально-виховному процесі та залучення до цієї справи учнівської молоді, популяризації здорового способу життя і висловлюють надію на підтримку і подальший розвиток техніки спортивного туризму та туристсько-краєзнавчої роботи.

 

Відділ освіти вітає команду з техніки спортивного туризму з блискучою перемогою в туристсько-краєзнавчому зльоті працівників освіти області і бажає подальших високих досягнень з техніки спортивного туризму та туристсько-краєзнавчої роботи, а також висловлює подяку всім членам команди, районній профспілці працівників освіти і науки, директорам загальноосвітніх шкіл   і всім причетним до організації підготовки та участі команди в туристсько-краєзнавчому зльоті працівників освіти області.

 

 

 

                                                                                                                                          Володимир Воєводін,
                                                               керівник команди, методист районного методичного кабінету
                                                      відділу освіти  Олександрівської районної державної адміністрації.

Автор публікації
Поділитись в соц. мережах

Всього комментів: 2
avatar
17:45, 31.07.2008 [Матеріал] 0 Спам
Хорошие новости! Пора б уже занимать нашу молодежь чем-то другим кроме баров.
1 2 »
avatar