Опитування: Половина росіян упевнені, що США винні в початку конфлікту на Кавказі

21.08.2008 о 13:57 4
Опитування: Половина росіян упевнені, що США винні в початку конфлікту на КавказіЗа наслідками досліджень соціологів, більшість росіян упевнені, що головною причиною військового конфлікту навколо Південної Осетії стало прагнення США поширити вплив на сусідні з Росією країни.

При цьому більшість росіян упевнені, що Москва зробила все можливе, щоб не допустити ескалації кризи й подальшого кровопролиття на Кавказі, показують дослідження соціологів.  

Кожен другий росіянин (49%) вважає, що політика, яка проводиться відносно РФ адміністрацією США, стала головною причиною виниклої кризи на Кавказі, третину респондентів (32%) звинуватили грузинське керівництво в дискримінаційній політиці стосовно осетинів і абхазів.  

По 5% респондентів бачать причини конфлікту в прагненні керівництва невизнаних республік Південної Осетії і Абхазії утриматися при владі, а Москви - зберегти вплив на Кавказі.

У той же час на іншому кінці планети опитування компанії Rasmussen Reports показало, що 59% американців вважають вторгнення російських військ на територію Грузії загрозою національній безпеці США.  

Проте лише 31% опитаних вважають, що для захисту Грузії Вашингтон повинен здійснювати активні дипломатичні дії - приблизно стільки ж (33%) вважають, що ніяких дипломатичних кроків антиросійської спрямованості робити не слід.  

Раніше повідомлялося, що за підсумками опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки, переважна більшість громадян РФ (73%) упевнена - події в Південній Осетії безпосередньо зачіпають інтереси Росії.


Автор публікації
Поділитись в соц. мережах
Джерело

http://ua.korrespondent.net/world/560902


Всього комментів: 4
avatar
80% жителiв Пiвд. Осетii мають росiйськi паспорти. Загинуло в цi днi 1500 жителiв Пiвдю Осетii, 64 вiйськових РФ (миротворцi). Грузiя признала втрату 150 своiх воiнiв, фактично може виявитись бiльше - до 5000. Це вже третя вiйна - в першу (1920тi роки) загинуло 18 тис. осетин. Кому потрiбний цей конфлiкт? Мiж краiнами з православним населенням!

Статистика - хитра штука! Як на неi подивитись! В тих же США названi подii - на задньому планi. Попереду - вибори президента, цiни на пальне, кредити та iпотека, рiвень зайнятостi населення, урожай цього року, погода, Олiмпiада в Пекiнi, ну ще "вiчнi вороги" Iран, Куба, Пiвн. Корея. А якийсь там Кавказ...вiн же далеко.

1 2 3 4 »
avatar