РІК МИНУЛИЙ: РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ

15.02.2008 о 15:33 2
null Підбито підсумки роботи за 2007 рік. Чим запам’ятався він лісівникам Олександрівщини? Що нового приніс і які проблеми не забрав?

Головне досягнення року минулого — суттєвий ріст соціального стану працівників лісу. Зокрема, заробітна плата зросла майже в двічі і зараз її середньомісячний рівень становить 1597 гривень.

У 2007 році лісівники нашого краю повністю виконали свої обов’язки перед державою. Площі нових насаджень зросли на 183 гектари.

Зберегли існуючі лісові насадження — 14 тисяч гектарів і від шкідників, і від пожеж. Бо за останні три роки оброблений хімічними речовинами кожен гектар площі. У літній період зареєстровано 12 випадків загорання лісу, але завдяки злагодженій роботі лісової охорони ці загорання, на щастя, не привели до великих пожеж, тому збитки зовсім незначні.

Важливою справою є й охорона лісу від крадіїв, які намагаються збути крадену деревину на приватних пилорамах в Олександрівці. Воно споконвіку ведеться – викрадені гроші легші, ніж зароблені. Але ж і розуміння того, що ліс — багатство народне, а не окремих спритних молодиків, нарешті повинне прийти до кожного.

Всі роботи в лісі, починаючи від збирання насіння, вирощування посадкового матеріалу, створення нових лісових культур і до проведення рубок догляду за лісом, виконують дбайливі руки лісоводів. Виконують за рахунок тих коштів, які отримуємо від реалізації деревини, виробів деревообробки і декоративних рослин озеленення. А кошти ці досить солідні. Загальна сума, одержаних від реалізації (чистий дохід) коштів — більше 8 мільйонів гривень.

Планові показники не те що виконані, а перевиконані. Приміром, у минулому році реалізовано на експорт круглого лісу загальним об’ємом 3008 м3, що на 980 м3 більше, ніж у 2006 році. Загальна сума від продукції, що пішла на експорт, складає 1000927 грн. Наша деревина відправлена в Нову Зеландію, Болгарію, Литву.

ДП «Олександрівський лісгосп» не лише успішно тримається у цей непростий час економічних змін на плаву (чистий прибуток підприємства 350 тис. грн), а й допомагає поповнювати бюджети різних рівнів. Приміром, до державного бюджету надійшло 1443,9 тис. грн. Внески до Пенсійного фонду України становлять 1168,8 тис. грн, внески до фондів соціального страхування 218 тис. грн, місцеві податки та збори становили 790,8 тис. грн. Ці всі гроші, звичайно, підуть на пенсії пенсіонерам, допомогу знедоленим, розвиток нашого гарного краю — Олександрівщини.




Олександр СИНЯВСЬКИЙ,
директор ДП «Олександрівський лісгосп».





Автор публікації
Поділитись в соц. мережах
Джерело

Газета "Вперед"


Всього комментів: 2
avatar
20:26, 15.02.2008 [Матеріал] 0 Спам
А я цього чоловiка добре знаю - дядько Олександр - вiн та його товаришi багато хороших справ роблять у лiсi. Не всi люди помiчають i поважають iх працю - неприємно бачити в лiсi пiсля горетуристiв купи смiття, залишки вогнищ, поламанi дерева.
1 2 »
avatar