Смоліне і Лісове зустріли Новий рік без тепла

13.01.2010 о 19:47 1
Селище урановидобувників Смоліне Маловисківського району й понині залишається проблемним стосовно постачання тепла. Кілька об’єктів соціальної інфраструктури селища тривалий час залишаються без тепла. Холодно - в дитячому садку, трьох школах, лікарні, дитячо-юнацькому центрі.

Оскільки до останнього часу питання фінансування будівництва кількох модульних котелень для обігріву об’єктів соціальної інфраструктури Смоліного не вирішувалося ні на державному, ні на обласному рівнях, його мешканці навіть збиралися перекрити шляхи сполучення державного значення, які проходять через селище.

Як пояснив нашому кореспонденту виконуючий обов’язки начальника головного управління ЖКГ облдержадміністрації Микола Вєщєв, на сьогодні 7,1 мільйона гривень, що були заплановані для будівництва котелень, уже перераховані підряднику. Решту - 5,1 мільйона гривень – через затримки в роботі Казначейства, 30 грудня 2009 року. На сьогодні майже готові до пуску дві міні-котельні. Під обидві вже зведені приміщення. До більшої підведені всі комунікації. У меншій, що знаходиться на території школи №1, залишилося лише змонтувати обладнання. Воно було вчасно замовлене й виготовлене, але його не віддавали тому, що не була своєчасно зроблена проплата. З 5 січня почалося завезення цього устаткування та його монтаж. «Думаю, що через один-два тижні, якщо не погіршаться погодні умови, тобто коли не буде великих морозів, ці котельні будуть введені в дію», - зазначив М.Вєщєв.

Через те, що наші читачі, мешканці селища Смоліного продовжують висловлювати побоювання щодо обіцянок ввести в дію міні-котельні в середині січня, ми звернулися до першого заступника голови Маловисківської райдержадміністрації Сергія Жанталая. Він підтвердив інформацію Миколи Вєщєва і гарантував повне підключення через два тижні. Для цього при РДА створений і працює спеціальний штаб, який тримає на контролі всі проблемні питання. С.Жанталай також пояснив, що більшість робітників на згаданих об’єктах – місцеві, і чутки про те, що головна сила – наймані робітники із Західної України – поїхала на свята додому і повернеться аж наприкінці місяця, перебільшені.

Критична ситуація з теплопостачанням склалася також у Лісовому Олександрівського району - з вини Міністерства оборони, як пояснив Микола Вєщєв. Котельня, яка обслуговувала селище, знаходиться на балансі КЕЧ. Через те, що там не були зроблені достатні запаси мазуту, роботу котельні частково призупинили, відключили житловий фонд і перейшли на обслуговування лише військової частини. Аналіз показав: коли 268 квартир житлового фонду передавали у комунальну власність, вони були профінансовані не в повному обсязі. Коштів на те, аби поставити індивідуальне опалення, лічильники, газові плити, вистачило. А на підключення грошей не вистачило. На сьогодні мешканці 160 квартир відмовилися від централізованого опалення і самі заплатили за підключення до індивідуального. 1 січня була проведена перевірка решти квартир. З’ясувалося, що у 23 квартирах взагалі ніхто не проживає, а 85 квартир опалюються за рахунок електрообігрівачів. Їхні господарі поки що не визначилися: вони не відмовляються від централізованого опалення і не поспішають із підключенням індивідуального.


Автор публікації
Поділитись в соц. мережах
Джерело

http://pravda.kr.ua/1119-smoline-i-lisove-zustrili-novij-rik-bez-tepla.html


Всього комментів: 1
avatar
и что ждут теперь "невиновные" чиновники - когда МЧС будет героически восстанавливать отопление - не дай бог, в случае размораживания? Так вычтется стоимость такого "сервиса" с областного бюджета, можно не сомневаться - примеров вокруг достаточно. А летом чем занимались? К сведению, во втором случае могли бы подумать и о переходе на комбинированное топливо - пусть и в ограниченном обьеме, но отходы лесопиления найти можно.
А в кабинетах не холодно?
avatar