Спортивна гордість Олександрівщини

17.09.2008 о 08:13 1

Сучасне життя вимагає від учнів змолоду дбати про своє фізичне вдосконалення, мати знання в галузі медичної допомоги, гігієни, вести здоровий спосіб життя. Заняття фізичною культурою та спортом забезпечує:

збереження і зміцнення здоров'я, загартування;

підвищення працездатності та підвищення спортивної майстерності учнів;

—виховання в учнів загальнолюдських моральних цінностей;

—формування понять про те, що турбота про своє здоров'я не лише особиста справа, а громадський обов'язок.

Педагогічний колектив Олександрівської ДЮСШ, який очолює досвідчений педагог, тренер-викладач вищої категорії, відмінник народної освіти Микола Павлович Іванов, постійно проводить значну роботу з підготовки спортсменів-розрядників, а також підготовки збірних команд до виступу на обласних та Всеукраїнських змаганнях. Олександрівщина по праву гордиться своїми земляками, вихованцями ДЮСШ.

Володимир Білокінь — легкоатлет, майстер спорту міжнародного класу. (Перший тренер—Володимир Гнатович Черкас).

Володимир  Рибалка — легкоатлет, майстер   спорту. (Перший тренер — Микола Павлович Іванов).

Наталка Сирота — легко­атлет, майстер спорту з бігу на 800 метрів.

Сергій Тищенко — легкоатлет, кандидат у майстри спорту з бігу на 400 метрів. Член збірної України. Олександр Маліченко—легкоатлет, майстер спорту з бігу на 800 м, призер молодіжної першості України. (Перший тренер — Микола Павлович Іванов).

Переможцями республіканських спартакіади школярів в різні роки ставали - Володимир Білокінь (тренер В.Г. Черкас), Анатолій Кульшай, Наталка Сирота, Вікторія Рибалко (тренер М.П. Іванов). Ігор Тищенко — кандидат у майстри спорту з волейболу (тренери І.Ю. Березенко, О.В. Новгородченко), Надія Лисенко — майстер спорту з волейболу.

У 2007-2008 році команда дівчат тренера-викладача Г.М. Горобця стала чемпіоном області з волейболу серед ДЮСШ, зайняла II місце в обласній спартакіаді серед районів і міст. До складу збірної команди області увійшла Альона Зачепа.

Вихованець тренера-викладача з легкої атлетики В.Г. Черкаса Дмитро Першко став чемпіоном області з бігу на 110 та 400 метрів з бар'єрами, а вихованці тренера-викладача з легкої атлетики В.М. Приймака стали чемпіонами області. Це Вадим Кирик — 400-800 м; Аліна Бондаренко — стрибки в довжину, Євген Бак — біг на 100 м, Юлія Олефіренко — 400-800 м, Яна Мельник—400 м, Наталка Компанієць — біг 400 метрів з бар'єрами.,

Одинадцять його юних спортсменів зараховано на навчання до харківського училища олімпійського резерву.

Вихованці дитячої юнацької спортивної школи в складі збірної команди району посіли І місце в чемпіонаті області з легкої атлетики. В комплексному заліку Олександрівський район зайняв І місце.

Вихованці тренера з футболу Ю.В. Чорногора посіли II місце в зональних змаганнях першості області на приз „Шкіряний м'яч".

Чемпіонами області серед районів стала збірна команда відділення шахів, тренер А.О. Махно.

Вагомий внесок в розвиток фізичної культури і спорту вносять вчителі фізичної культури Володимир Гнатович Черкас (Несватківська ЗШ I-III ст.), Юрій Григорович Сухенко (Олександрівська ЗШ №3 І-ІІІ ст.), Ген-надій Анатолійович Голинський (Олександрівська ЗШ №1 І-Ш ст.), Григорій Вікторович Ковальчук (Красносільська ЗШ І-ІІІ ст.), Віктор Миколайович Демчен-ко (Голиківська ЗШ І-ІІІ ст.), Віктор Васильович Назаренко (Соснівська ЗШ І-ІІІ ст.), Володимир Іванович Токар (Розумівська ЗШ І-ІІІ ст.). Завдяки їхньому ентузіазму значно зріс рівень спортивно-масової роботи у школах, про що свідчать результати змагань районної спартакіади школярів.

Висловлюю теплі слова вдячності вчителям-ветеранам, які своєю невтомною працею готували підростаюче покоління до життя, вселяли їм любов до занять фізкультурою і спортом та здорового способу життя, виховали не одне покоління спортсменів, які є гордістю Олександрівщини і якими ми по праву пишаємося. Це вчителі - Володимир Максимович Шемена, Микола Олексійович Кришній, Федір Гаврилович Ткаченко, Іван Юрійович Березенко, Григорії Родіонович Сухенко, Василь Сергійович Дяченко, Олександр Миколайович Деркаченко, Михайло Петрович Кравченко, Василь Іванович Зименко та інші.

Влітку цього року у місті Кіровограді на базі обласного центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді проведено 3-й туристсько-краєзнавчий зліт серед працівників освіти області.

Продемонструвавши свою неперевершену техніку, майстерність, силу, спритність і спортивний дух, наша команда вчителів виборола 1 загально­командне місце серед працівників освіти області.

З нагоди Дня фізкультурника відділ освіти щиро вітає всіх знатних і юних спортсменів, любителів спорту, всіх, хто пропагує спорт своїм особистим прикладом, та бажає всім богатирського здоров'я і довголіття, високих спортивних досягнень, спортивних перемог та нових рекордів.

 

Володимир Воєводін – методист

районного методичного кабінету

відділу освіти Олександрівської районної

 державної адміністрації


Автор публікації
Поділитись в соц. мережах
Джерело

Відділ освіти


Всього комментів: 1
avatar
09:41, 28.01.2009 [Матеріал] 0 Спам
А скажіть будьласка, в Олександрівці існує яка-небуть спортивна секція? Якща існує то яка саме із скількох років туди приймають хлопчиків, та місце знаходження секції? Дуже дякую! З нетерпінням чєкаю відповідей!
Відповідь: Раджу задати це саме питання на форумі в розділі "Спорт", ось посилання до розділу: http://olexandrivka.at.ua/forum/17
avatar