У Полтаві прізвища тих, хто розкидає сміття публікують в Інтернеті

26.11.2008 о 12:49 3
Керівництво Полтави з метою очистити місто від сміття публікує прізвища тих, хто викидає сміття в невстановлених місцях, і кого вдалося зловити за цим заняттям, в місцевій пресі та Інтернеті, пише "Обком". Спроба міськради вплинути на недбайливих полтавчан значним збільшенням штрафів за викидання сміття у не встановлених місцях, не вдалася. Ще на стадії обговорення розміру нових штрафів чиновникам довелося відмовитися від цієї затії, оскільки в міській прокуратурі їм нагадали, що, затвердивши нові штрафи, міськрада вийде за рамки своїх повноважень.

Влада пішла по іншому шляху. На цьому тижні в місцевих ЗМІ і на деяких сайтах розмістили прізвища перших десяти громадян, оштрафованих за викидання сміття в невстановлених місцях. Реакція порушників, що стали відразу "нюсмейкерами", поки невідома.

В інспекції з контролю за екологічним і санітарним станом міста не рахують таку форму боротьби з "сміттярями" порушенням їх прав і втручанням в особисте життя. У інспекції впевнені, що публічний осуд зіграє не менш важливу роль, чим банальні штрафи.


Автор публікації
Поділитись в соц. мережах

Всього комментів: 3
avatar
Правильно роблять
1 2 3 »
avatar