Українську міліцію перейменують в поліцію

07.03.2012 о 11:35 1

За повідомленням "Аргументів і Фактів" у статті "Українську міліцію перейменують в поліцію", профспілки працівників органів внутрішніх справ пропонують реформувати правоохоронні органи. Зокрема, відповідно до розробленого проекту закону «Про поліцію», пропонується перейменувати міліцію в поліцію, провести переатестацію, а також підвищити їм зарплату, передає Комерсант-Україна. Крім того, документ передбачає позбавлення майбутньої поліції від надлишкових та дублюючих функцій і скорочення штату співробітників. Зокрема, з МВС пропонується вилучити підрозділи податкової міліції та МРЕВ. Законопроект також зобов'язує поліцейських оперативно реагувати на інформаційні запити журналістів, враховувати громадську думку і забороняє їм вступати в політичні партії. Поліцейським пропонується повідомляти причини затримання, нагадувати затриманим про право на адвоката і на один телефонний дзвінок.

«Зараз у нас міліція женеться за статистикою, за показниками роботи, бажаючи розкрити злочин за всяку ціну», - пояснив голова профспілки Анатолій Онищук. «Нам слід діяти за прикладом Грузії та Росії - вивести за штат всіх співробітників і заново прийняти на конкурсній основі», - заявив один з авторів законопроекту, полковник міліції Віктор Столбовий та додав, що такі заходи дозволять підняти зарплату співробітникам МВС.

Відзначимо, що мінімальну заробітну плату для молодшого командного складу поліції документом пропонується зафіксувати на рівні 4-5 мінімальних зарплат (3840-4800 грн). Для середнього командного складу - на рівні 6-7 мінімальних зарплат (5760-6720 грн), для старшого і вищого - 8-10 (7680-9600 грн).


Автор публікації
Поділитись в соц. мережах

Всього комментів: 1
avatar
21:57, 20.03.2012 [Матеріал] 0 Спам
Від зміни назви, суть, користь і відповідальність в роботі правоохоронних органів не зміниться. Ми можемо це побачить на прикладі інших псевдо реформ, які за словами горе реформаторів, проводяться в Україні. Народ України вже відчув наслідки цих реформ, тому із реформуванням цієї структури краще працювати і виконувати покладені обов'язки "поліцаї" точно не будуть.
avatar