В Олександрівській дитячій музичній школі розпочався ювілейний навчальний рік

10.09.2012 о 09:15 1

Олександрівська дитяча музична школа розпочала ювілейний 50-тий навчальний рік. Ініціатором відкриття однієї з перших на Кіровоградщині дитячих музичних шкіл став Віталій Романович Бідненко. Він же був і першим директором школи. До того дитячі музичні школи були лише в містах Кіровограді та Олександрії.

За півстоліття навчальний заклад дав музичні знання понад тисячі олександрівських школярів. Чимало з них стали музикантами або викладачами музики. 

Нині в Олександрівській дитячій музичній школі навчається 124 учні, працює 16 викладачів. Діти мають змогу навчатись музиці у шести відділеннях: фортепіано, скрипки, баяна, акордеона, гітари, духових інструментів. З нагоди початку нового навчального року в Олександрівській дитячій музичній школі відбулась урочиста лінійка. З новим стартом походу за знаннями школярів привітала директор закладу Світлана Вікторівна Когут. Вона зазначила, що у минулому навчальному році учні школи Анастасія Варивода, Олексій Зозуля, Анна Федоренко, Софія Крістєва, Біана Гудим, Катерина Бондаренко стали дипломантами та переможцями регіонального та обласного конкурсу «Паросток» – конкурсу пам’яті видатного композитора Петра Ілліча Чайковського.

В ці перемоги вкладено педагогічний талант, високу професійність викладачів школи І. Г. Фощія, Л. Г. Таран, М. Г. Тлустенко, Л. В. Крамарчук, І. М. Петюренко, С. О. Тлустенко та інших. Кращим учням і викладачам директорка школи вручила почесні грамоти. Світлана Когут відзначила, що випускники школи Ярослав Ситник та Олександр Скорець (фортепіано), Руслан Демченко (баян), Альона Демченко (скрипка), Марина Мальцева та Лілія Вихрист (вокал) продовжили навчання в музичних школах і університетах. Нинішнього року виявила бажання продовжити навчання музиці Аліна Шеремет.

Після урочистої лінійки переповненому актовому залі відбувся святковий концерт учнів Олександрівської дитячої музичної школи.


Автор публікації
Поділитись в соц. мережах

Всього комментів: 1
avatar
02:44, 12.11.2013 [Матеріал] 0 Спам
Вітаю Вас, дорогі земляки !
Нарешті я знайшов свою рідну музичну школу ! ))
З сумом побачив , що наш дорогий і шановний директор, чудова людина, Віталій Романович пішов від нас... Добре його пам,ятаю, як надзвичайно м,яку , добру та чуйну людину.
Школу я закінчив по класу скрипки у 1971 р. (разом із Світланою Амеліною, яка зараз працює в музичному училищі та в оркестрі театру в Черкасах. Я ж відразу після школи поступив до Черкаського музучилища, а потім до Кишинівської консерваторії, яку успішно закінчив, так, що наша музична школа дала мені шлях на все подальше життя, за що я їй, та усім викладачам вдячно і низько вклоняюся )))
Якщо знайдуться однокашники - це один з моїх контактів: http://vk.com/id74338391
Бажаю нашій рідній школі, всім викладачам та учням увсього подальших творчих успіхів, та всього самого доброго та світлого! Здоров,я вам та здійснення сподівань !
З повагою, ваш
Сергій Резнік
avatar