Звіт по оптимізації сайту за 18.01 - 19-01

19.01.2008 о 00:53 4

Як вже де-кому з відвідувачів відомо, на сайті недавно проводилися роботи по оптимізації сайту під роздільну здатність екрану 1024х768. В процесі цих робіт, було випадково пошкоджено шаблони сайту. Довелося майже все переробляти заново. Дякувати Богові, всі матеріали залишені на сайті користувачами збереглися в неторкнутому вигляді. Зміни торкнулися лише структури та дизайну сайту. Все що було в моїх силах я відновив, що не відновив того мабуть не помітив, тому був би вдячний вам якщо побачивши якісь підозрілі, на вашу думку, зміни в роботі та дизайні сайту, повідомити про це адміністрацію. Дякую.

А тепер про результати роботи. Крім того що було пошкодженно шаблони, на сайті відбулися і більш приємні зміни :). По-перше сайт все ж таки оптимізовано під 1024х768, по-друге він став оптимізований для трьох браузерів що використовуються користувачами найчастіше а саме: Internet Explorer 6.0, Mozilla Fiefox 2.0 та Opera 9.0.

І ще декілька проблем:

Проблема: не вдалося оптимізувати фотоальбом. Він не вилазить за межі екрану, але в правій колоні надписи з`їжаються вкучу.
Причина: великий розмір фото попереднього перегляду.
Розмірковування: в налаштуваннях сайту розмір фото попереднього перегляду вже зменшено, але це не діє на вже додані фотографії. Тому є два рішення проблеми: 1. Видалити всі фото що мають великі розміри і додати їх заново; 2. Чекати доки фотоальбом не заповниться новими фотографіями зі зменшеним розміром. Тоді нові фотографії витиснуть старі і фотоальбом прийме нормальні розміри.
Рішення: я вважаю що можна потерпіти трішки коли фотоальбом заповниться новими фотографіями, тому що видаляти і заново додавати фотографії до яких вже додані коменти є не доцільним.

Проблема: не вдалося оптимізувати розклад руху поїздів. Він ще досі трішки вилазить за межі екрану.
Причина: велика за розмірами таблиця з недостатньо малим шрифтом.
Розмірковування: зменшивши в таблиці розмір шрифта, текст стане не читабельним. Програє як і сайт з подачою інофрмації так і юзер який буде напружувати свій зір щоб розібрати що ж там написано.
Рішення: оскільки "Розділ руху поїздів" не є сторінкою на якій постійно знаходиться користувач, тому неоптимізованість розділу не буде дратувати юзера. Тому вирішення цієї проблеми поки буде відкладено.
 


Автор публікації
Поділитись в соц. мережах

Всього комментів: 4
avatar
Може не в тему. Як з фотками, малюнками до статей?
Друге.Поки що дисбаланс в даних користувача. Вважаю: якщо хочеш, щоб з тобою вiдкрито розмовляли, то й сам будь бiльш вiдвертим. По крайнiй мiрi про це треба нагадати при заповненнi особових даних. Тому, що адмiну роботи й так вистачить, а не розбиратись потiм серед сотень "своiх". Це зараз просто, поки усього мало. I трете - на видному мiсцi написати примiрнi нашi цiлi, що вiтаеться, а що не допустимо. Це сьогоднi заходять своi, а потом -тримайся....
1 2 3 4 »
avatar